Kako regulirati krvni tlak

Iako je »visok krvni tlak« mnogo opasniji od niskog, »hipotenziju« ni slučajno ne bi trebali zanemarivati jer također može prouzročiti ozbiljne zdravstvene poremećaje. Kao najučinkovitiji prirodni lijekovi za reguliranje krvnog tlaka izdvajaju se:

Grožđice uspješno reguliraju krvni tlak

Grožđice uspješno reguliraju krvni tlak

Grožđice

Svakodnevnim jutarnjim konzumiranjem samo jedne žlice grožica, koje su odstajale u vodi tijekom noći u razdoblju od mjesec dana uspješno se regulira krvni tlak i također poboljšava rad nadbubrežnih žlijezda.

Sjemenke lana

Manjak estrogena može biti uzrok niskog krvnog tlaka, naročito kod žena koje su ušle u menopauzu. Tada je preporučljivo uvrstiti u prehranu sjemenke lana – prirodni izvor fitoestrogena koji djeluje slično kao estrogen. Potopite žlicu sjemenki lana u šalicu tople vode i ostavite da odstoji preko noći, pa ujutro popijte. Nakon 3-4 dana napravite pauzu od nekoliko dana, pa ponovite terapiju.

Morska sol

Poznato je da sol podiže krvni tlak, a stručnjaci preporučuju da se koristi nerafinirana morska sol umjesto obične kuhinjske, koju s pravom nazivaju “bijela smrt”. Naravno, ni slučajno ne treba pretjerivati s količinom tog začina.

Banane

»Kalij« je od posebne važnosti za normalan krvni tlak, a najviše ga ima u bananama. Dovoljno je pojesti jednu dnevno.

Vezani članak:  Bolesno srce voli zdravu hranu