Znate li jesti voće?

Svi mi mislimo da jesti voće znači samo kupovinu voća, rezanje na krište i stavljanje u usta. No, nije baš tako jednostavno. Važno je da znate i kako i kada se jede voće da vam ne bi naškodilo, već da od njega imate najveće koristi.

Jedenje voća igra glavnu ulogu u detoksikaciji vašeg organizma, kojeg snabdjeva velikom količinom energije, odlično je za mršavljenje i druge životne aktivnosti. No, kako ga jesti? Kao prvo, voće ne treba jesti poslije obroka, već na prazan želudac. Primjerice, ako pojedete dvije kriške kruha, a zatim komad voća, voće je spremno proći ravno kroz želudac u crijeva, ali ga kruh spriječava u tome. U međuvremenu, cijeli obrok se raspadne i fermentira i pretvara u kiselinu. Značajna količina voća dolazi u kontakt sa hranom u želucu, pospješuje probavu i sokove, pa se cijela masa takve hrane počinje kvariti.

Jedite voće na prazan želudac

Jedite voće na prazan želudac, i to prije obroka!

Jedite voće na prazan želudac, i to prije obroka!

Stoga, jedite voće na prazan želudac, i to prije obroka!

Čuli ste kako se ljudi žale: Podrigujem svaki put kada jedem lubenice, ili: Od voća mi se napuhuje želudac. Kad pojedem banane imam osjećaj kako hitno moram na zahod, itd.To se neće dogoditi ako pojedete voće na prazan želudac. Voće pomiješano s drugom hranom izaziva truljenje i proizvodi plinove. Dakle, vi se zato napuhujete! U principu sve voće – čak i ono kiselo – u našem tijelu postaje alkalno.

Sirovo voće je zdravije

Ako jedete voće na ispravan način, moći ćete otkriti svu tajnu ljepote, dugovječnosti, zdravlja, energije, sreće i normalne težine. Također, nemojte jesti ni kuhano voće, jer tada uopće ne dobivate njegove hranjive sastojke već samo – okus. Kuhanje uništava sve vitamine. Napomenimo i kako je jedenje cijelog ploda bolje nego pijenje sokova. Ako hoćete piti voćni sok, pijte ga sporo – gutljaj po gutljaj – jer ga morate pomiješati sa pljuvačkom prije gutanja. Svakog trećeg dana možete jesti voće kako biste brzo očistili tijelo od toksina. Ako jedete samo voće i pijete voćni sok samo tri dana, i sami ćete se iznenaditi kako će vaši prijatelji primijetiti da izgledate osvježeni i pomlađeni.

Vezani članak:  Znate li kako se pravilno skuplja, skladišti i čuva ljekovito bilje

VOĆE I ZDRAVLJE

Kivi: Mali ali moćan. Dobar je izvor kalija, magnezija, vitamina E i vlakana. Sadržaj C vitamina je dvostruko veći od onog kod naranče.
Jabuka: Ima mali sadržaj vitamina C, povećava aktivno djelovanja vitamina C, čime pomaže da se smanji rizik od raka debelog crijeva, srčani i moždani udar.
Jagoda: Spada u glavno voće po antioksidansima. Štiti organizam od nastanka raka, začepljenja krvnih žila i slobodnih radikala.
Lubenica: Ima 92% vode, a također je puna ogromnim dozama glutationa, koji pomaže i pojačava imunitet. Ključni je izvor likopena, oksidansa u borbi protiv raka. Ima vitamina C i kalija.